HTML

Újítunk

Életünk minden területén, illetve környezetünkben időről-időre szükségünk van megújulásra, megújításra vagy felújításra.

Friss topikok

  • apafej53: Van már olyan felújított panelépület, amit ezzel a technológiával újítottak fel? (2008.10.16. 20:30) Vizeink minősége

Linkblog

2008.07.05. 00:19 Újító

Vizeink minősége

Közismert tény, hogy  a világon nagyon sok területen, így Magyarországon sem mindenhol kifogástalan az ivóvíz minősége. A vízműbe nem megfelelő módon kezelt beérkező víz, a fertőtlenítési folyamat hibája, a nem megfelelően karbantartott vezetékhálózat a különböző mikroorganizmusok – baktériumok, vírusok -  jelenlétének lehetőségét növelik, a vizet fogyasztásra alkalmatlanná teszik. Az erős fertőtlenítés (klórozás, ózon besugárzás stb) a minőségi mutatók romlásához, mint íz, szag és szín, és a víz élvezhetőségi értékének csökkenéséhez vezet.  
 
Szintén ismert tény, hogy Magyarországon az iparosított technológiával épült panel társasházak életkora átlagosan 35-50 év. Ezek a felújításra, korszerűsítésre váró lakások gazdaságtalan üzemeltetésük, elavult, elhanyagolt megjelenésük miatt sürgős beavatkozást igényelnek..
 
Azt is tudjuk, hogy a fosszilis energiahordozók tovább fokozódó kiaknázása nem lesz képes fedezni az emberiség növekvő igényeit, és ennek eredményeként folyamatosan emelkedő energia árakkal számolhatunk az elkövetkezendő években.
 
 
 
 

1 komment

Címkék: ivóvíz panelház energiahordozók


A bejegyzés trackback címe:

https://ujitunk.blog.hu/api/trackback/id/tr93600930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apafej53 2008.10.16. 20:30:08

Van már olyan felújított panelépület, amit ezzel a technológiával újítottak fel?
süti beállítások módosítása